Skriv ut
 
 
 
Bilde venstre hjørne

Økologisk mat

Det blir stadig enklere å velge økologisk mat – det vil si mat som er dyrket uten kunstgjødsel og sprøytemidler.

Les mer >>

 

Vin

Stadig flere viner blir godkjent som økologiske av kontrollorganet Debio. Det er mulig å få tak i både rødvin, hvitvin, musserende vin, sherry, druebrennevin og øl med Ø-merket.

Les mer >>

 

Vannsparing

Det finnes mange gode grunner til å ta godt vare på vannet og spare så mye vi klarer. Dessuten bør vi tenke på at det vi skyller ut i avløpet kan havne i badevannet på vår favorittbadestrand.

Les mer >>

 

Strømsparing

Det finnes mange gode grunner for å spare energi: Vi forurenser mindre og slipper å bygge ut flere elver. Dessuten sparer vi penger som kan brukes på morsommere ting enn lyspærer og varmeovner.

Les mer >>

 

Plast

Visste du at…. For hver kilo plast som gjenvinnes, sparer vi gjennomsnittlig to kilo olje.

Les mer >>

 

Miljømerker

Det finnes svært mange miljømerker på det norske markedet: økologimerker, energimerker og mer generelle miljømerker. Her finner du en oversikt over hvilke merker du kan stole på.

Les mer >>

 

Kjørestil og vedlikehold

For bileiere finnes det noen enkle knep som begrenser belastningen på miljøet og lommeboka. Ved å kjøre mindre, og kjøre miljøvennlig, kan du spare flere tusenlapper i året.

Les mer >>

 

Kast mindre

Den sikreste måten å redusere avfallsmengdene på er å lage mindre søppel. Mange produkter har et temmelig kort liv på vei fra butikken til dynga.

Les mer >>

 

Kaffe

Mange av oss drikker gjerne både én og fem kopper kaffe i løpet av en dag. Problemet er at mye av kaffeproduksjonen i verden innebærer store miljøbelastninger og elendige arbeidsforhold for bøndene. Heldigvis finnes det alternativer.

Les mer >>

 

Inneklima

Lufta vi puster inn påvirker hvordan vi har det. Godt inneklima avhenger av materialene vi velger i innredning og møbler, av rengjøring, lufting og hva vi selv fyller lufta med.

Les mer >>

 

Gode valg når du skal kjøpe nytt

Her kan du få gode tips og råd om hvordan du kan tenke miljøriktig når du skal kjøpe nytt.

Les mer >>

 

De 10 beste klimatips

Her er Grønn Hverdags ti beste tips til hvordan du kan bidra til å få ned klimagassutslippene.

Les mer >>

 

Bærekraftig mat

Spis mer frukt og grønt og mindre kjøtt. Bærekraftig mat er mat som er sunn både for planeten og for deg som er sulten.

Les mer >>

 

Farlig avfall

Visse typer avfall krever spesialbehandling fordi det er særlig farlig for miljø og helse. Når du skal kvitte deg med den slags avfall, må du levere det inn på bestemte steder, uten å blande det med annet avfall.

Les mer >>

 

Bilen

Mindre bilkjøring - både kropp, sjel, miljø og lommebok kan ha godt av at vi bruker bilen litt mindre. Tre av ti bilturer i Norge er på under tre kilometer.

Les mer >>

 

 

Gode tips i hverdagen